POKS predlaže telo za borbu protiv narkomanije i nasilja

0

Kandidatkinja za odbornicu Pokreta obnove kraljevine Srbije na beogradskim izborima Ana Petrović Vukićević izjavila je da ta stranka predlaže osnivanje stručnog tela posvećenog borbi protiv vršnjačkog nasilja i narkomanije.

„Naš predlog je osnivanje Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama. Prioritet u radu tog tela biće ugradnja, modernizacija i rekonstrukcija video-nadzora u svim školama, povećanje broja školskih policajaca, sređivanje ograda i zaključavanje školskih dvorišta i uvođenje ID kartica za ulazak učenika u škole“, navela je ona.

Kako se navodi u saopštenju, Ana Petrović Vukićević je ocenila da je potrebno iz budžeta grada izdvojiti sredstva za nabavku dovoljne količine testova na narkotike, koji će preko škola biti podeljeni roditeljima u nameri da testiraju svoje dete ako žele.

„Najefikasniji način u suzbijanju narkomanije među mladima Beograda je preventiva. Upravo zbog toga, kada znaju da imaju test u svojoj kući, mnogi mladi će odustati od namere da probaju narkotike i time ćemo sačuvati njihovo zdravlje i živote i započeti borbu protiv jednog od najvećih izazova u našem društvu“, rekla je ona.

 

Beta

POSTAVI ODGOVOR

*