Полиција блокирала прилаз „Ковилову“, нема задржавања испред (видео, фото)

0

Како репортери Спутњика јављају са лица места, полиција је блокирала сваки прилаз Спортском центру „Ковилово“, у коме је данас у 16 часова требало да се одигра утакмица између младих рукометашица Србије и такозваног Косова.

На искључењима са Зрењанинског пута ка Спортском центру „Ковилово“ налазе се кордони полиције који спречавају узлазак било кога у спортски центар.

Блокада полиције на путу за Ковилово
Блокада полиције на путу за Ковилово

Полиција је зауставила неколико десетина људи који су дошли да подрже српску репрезентацију и двадесетак новинарских екипа са искључења Зрењанинског пута према Ковилову. Међу њима је био и новинар и колумниста магазина „Недељник“ Михаило Меденица.

„Дошао сам овде да подржим Србију“, рекао је он. „Овог пута не репрезентацију Србије, већ ону Србију којој је КиМ заветни и неотуђиви део. За ону Србију која не пристаје ни на какве компромисе, ни на какве преговоре о КиМ; за ону Србију у којој репрезентација некакве државе Косово нема шта да тражи. Нисмо правили никакве инциденте, дошли смо да покажемо да су нам КиМ на срцу, да је то наша душа и да га се одрећи нећемо“.

Блокада полиције на путу за Ковилово
© SPUTNIK/ РАДОЈЕ ПАНТОВИЋ
Блокада полиције на путу за Ковилово

Рукометни савез Србије, позивајући се на Европску рукометну федерацију, саопштио је да ће се утакмица између Србије и такозване државе Косово одиграти без присуства гледалаца и представника медија. Рукометни савез саопштио је да схвата наглашене емоције у јавности када је у питању јужна српска покрајина, али да, са друге стране, као организација сматрају да су учинили све у веома тешким околностима како би сачували будућност нашег спорта, спречили драконске казне и вишегодишњу суспензију наших селекција на међународној сцени.

Новинар Михаило Меденица на путу за Ковилово, где их је зауставила полиција.
Новинар Михаило Меденица на путу за Ковилово, где их је зауставила полиција.
Три прста и застава Србије

Утакмица за коју се до последњег тренутка није знало хоће ли се одиграти, а на крају ју је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић забранио, подигла је велику прашину у јавности, јер је по препорукама Европске рукометне федерације требало да се одигра без интонирања химни.

Утакмица је испрва требало да се одигра у Крагујевцу, али је, из безбедносних разлога, померена у Ковилово. Ноћ уочи утакмице, испред спортског центра, окупили су се навијачи, који су певали косовске песме и истакли поруку „Видимо се“.

Спутник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*