Полиција на Косову у приправности, укинути годишњи одмори

0

Косовска полиција примењује од данас посебан оперативни план изјавио је вечерас за Танјуг заменик министра унутрашњих послова Косова Милан Радојевић.

Радојевић је прецизирао да је свим припадницима Косовске полиције који су на годишњем одмору наређено да се врате на посао и да је свим полицајцима радно време са осам продужено на 12 часова.

Полицајцима на Косову је до даљњег, казао је Радојевић, забрањено узимање годишњег одмора.

Радојевић није демантовао, али ни потврдио да је разлог за овакав потез Косовске полиције могућност од терористичких напада на Косову, на које је вечерас упозорила америцка амбасада у Приштини, као и могући протести присталица косовске опозиције због враћања у скупштинску процедуру питања демаркације границе Косова са Црном Гором.

Радојевић је за Танјуг казао да ће Косовска полиција посебно током ускршњих празника бити у приправности нагласивши да су већ предузете одређене мере у правцу додатног осигурања манастира на Косову.

Одлуку о посебном оперативном плану донео је Генерални директоријат Косовске полиције у Приштини.

Није први пут да америцка амбасада упозорава своје грађане, а позив на повећану опрезност током верских празника упућен је и прошле године.

ТАНЈУГ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*