Политичар из власти агент ЦИА!

0

Осим бивших и активних официра Војске и полиције, од којих су двојица ухапшени у протекла два месеца, на мети страних обавештајних служби су и поједини високи страначки функционер

Kако „Ало!“ сазнаје из добро обавештених извора, међу њима је и млађи политичар из врха једне од владајућих странака, кога је пре неколико година врбовала америчка ЦИА, једна од најмоћнијих обавештајних служби на свету. Њему је понуђена заштита у процесима у вези са појединим пљачкашким аферама у државним фирмама, а заузврат је добио задатак да своје политичко деловање усклађује са интересима земље из које је та служба.

Према тврдњама наших извора, везе са странцима овог политичара потичу још из бивше СФРЈ, пошто му је отац службовао у једној од прекоокеанских земаља као високи дипломата.

Део тих породичних канала је сачуван до дан-данас и послужио је да млади и перспективни политичар буде увучен у шпијунску мрежу.

– Његов задатак је да подрива актуелну владајућу коалицију изнутра чим оно што ради Влада није по вољи газдама из иностранства. Понекад то ради испод жита, а понекад и у јавним наступима, у зависности од тога који се методи у одређеном тренутку чине погоднијим. До сада је то радио врло вешто, скривајући се иза улоге жртве, али у последње време је његово деловање постало провидно, пошто је почео да прави проблеме из чиста мира – тврди извор „Ало!“. Према његовим речима, овај некада врло перспективни политичар упао је у замку када је повезан са пљачком у великом државном предузећу чији је директор прошле године ухапшен са неколико најближих сарадника.

– Ради се о огромној пљачки, а у овом случају се сумња да је тај новац завршио у страначкој каси, али и у приватним џеповима. Kада је дошло до тога да овај политичар буде ухапшен, заштитили су га моћни странци, али ће тај дуг, по свој прилици, морати да враћа све док се буде налазио на било каквој страначкој или државној функцији. Његов план је да се уз помоћ моћних савезника из иностранства једног дана дочепа власти, али би се, уколико у томе не успе, могло догодити да му буде уништена блистава политичка каријера коју су многи предвиђали – тврди наш извор.

Иако се не зна тачно о чему се све јуче говорило иза затворених врата на седници Бироа за координацију служби безбедности, најављено је да ће тема бити деловање појединих страних служби на територији Србије, као и заштита националних интереса наше земље. Врло је интересантно да је српско државно руководство скренуло пажњу јавности на вршљање страних агената у Србији баш у протеклих неколико месеци, иако је очигледно да је тога било и раније.

Перишић ухапшен на Ибарској

Да су и високи државни функционери врло често жртве страних обавештајних служби, показује случај Момчила Перишића, некадашњег потпредседника српске владе, кога је Војна служба безбедности ухапсила 14. марта 2002. у мотелу на Ибарској магистрали због сумње да је одавао поверљиве информације Џону Нејбору, службенику америчке амбасаде, који се тада позвао на дипломатски имунитет.

Перишић је ухапшен у тренутку када је, како су тада објавили медији, Нејбору предавао строго поверљиве документе који, наводно, говоре о учешћу припадника Војске Југославије у ратним операцијама у Републици Српској Kрајини и Републици Српској. Документи су наводно били оригинални и носили су ознаку војне тајне.

 

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*