Пољаци нису заборавни као Срби – Кореографија која опомиње Немце за 1944.!

0

Час историје навијача Легије на фудбалској утакмици. Лекција о страховитом страдању њиховог народа коју сигурно неће заборавити свако ко је ове вечери видео и чуо.

Присталице шампиона Пољске истакле су уочи утакмице против Астане из Kазахстана поруку која је одмах скренула пажњу целе Европе.

Формиравши велику пољску заставу и бројке „1944“, навијачи Легије подсетили су на претпоследњу годину Другог светског рата и на Варшавски устанак, подигнут 1. августа 1944, са циљем да се тај град ослободи од немачке окупације.

Предњи део кореографије сликовито је показао шта се тих дана, недеља и месеци догађало у Варшави. Призор немачког војника, који у једној руци држи главу детета, а у другој пиштољ, затекао је све, док је утисак „појачао“ звук сирене.

„Током Варшавског устанка Немци су убили 160.000 људи. Хиљаде међу њима била су деца“, било је написано на поруци испод трибине.

После завршетка устанка, Адолф Хитлер издао је наређење да се Варшава сравни са земљом, па су немачке снаге бацачима пламена и артиљеријом систематски уништиле више од 85 одсто града.

<script>

Мондо

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*