Пометња око БАKИНГЕМСKЕ палате: Принц Филип се повлачи из вршења краљевских дужности

0

Из Бакингемске палате је саопштено да се принц Филип, супруг краљице Елизабете повлачи из вршења својих краљевских дужности ове јесени.

Принц Филип, војвода од Единбурга, одлуку да се повуче донео је сам, а подржала га је супруга, речено је из Бакингемске палате.

Он ће одржати све заказане састанке и присуствовати догађајима на које је позван до августа, ли неће више примати нове позиве.

Принц Филип је члан, председник или спонзор више од 780 организација и остаће повезан са њима.

Медији су се рано јутрос окупилии испред Бакингемске палате, резиденције британске краљице Елизабете ИИ у Лондону, после новинског чланка да се „нешто неуобичајено дешава у палати“, јавила је агенција Франс прес на лицу места.

Десетак телевизијских камера налази се испред палате, а неколико људи широм земље, блиских краљевској породици, позвано је данас на састанак „после гласина о информацијама које би се односиле на краљицу или њеног супруга, принца од Единбурга“, пренео је таблоид Дејл мирор.

– Иако се слични састанци организују повремено, овог пута је састанак сазван у последњем тренутку што указује да ће нешто значајно бити саопштено – навео је лист позивајући се на неименоване изворе.

Извори из Бакингемске палате су за поједине британске медије рекли да „нема разлога за бригу“.

Kраљица која је недавно напунила 91 годину, вратила се у среду у Лондон после боравка у дворцу Виндзор на западу Лондону.

Њен супруг, принц Филип у јуну треба да напуни 96 година.

 

 

Агенције

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*