Понови се производи „Пони“, али кошта папрено!

  Некада у Југославији популарни бицикли „пони“ враћају се на тржиште на пролеће идуће године у модернизованој верзији, али уз високу цену.

  0

  Бицикли ће се поново производити у Словенији у више верзија од различитог материјала – челик, алуминијум, а цена основног модела је 329 евра, док ће најскупљи модел, „премиjум“, с додатним компонентама, коштати чак 789 евра, објавили су словеначки медији.

  Производња, преноси агенција Хина, почиње у пролеће, али се бицикли могу наручити већ сада. Продаваће их фирма БТЦ, а службено ће их производити фабрика „Гор колеса“, у сарадњи с „Горењем“ из Велења, у чијим ће се погонима и монтирати.96baa7c4bc71660a0e0d

  Модернизовани „пони“ намењен је за све узрасте, а на почетку купци ће моћи да бирају између три модела у 28 верзија. За сада ће се састављати од компонената увезених из Кине, а купци ће на испоруку чекати неколико месеци, тврди мариборски лист Вечер.

  На почетку се планира склапање 4.000 бицикала, како би се видело како ће ићи продаја.

  a1b2393d557add5125cbУ првом реду се рачуна на могуће купце из Словеније, Хрватске и Србије, а потенцијално и на друга тржишта.

  „У будућности рачунамо и на варијанту ‘Гор колеса’ на електрични погон“, рекао је за лист један од вођа пројекта, Рок Лесјак.

  a8add77f5352eb758109

  „Рог“ отишао у стечај

  Концерн „Горење“, велики произвођач апарата за домаћинство, лане је откупио права на производњу „понија“ од љубљанске фирме „Рог“ која је пре неколико година отишла у стечај.

  БЕТА

  ПОСТАВИ ОДГОВОР

  *