Поповић честитао Божић: Прошли смо тешка искушења али сада уз себе имамо моћну Русију и Путина!

0

Председник Српске народне партије, Ненад Поповић, честитао је грађанима Републике Србије највећи хришћански празник – Божић.

Поповић, који је у присуству функционера СНП на Бадњи дан, традиционално, унео дрво бадњака у централу партије, поручио је да је протеклу годину обележило много изазова за српски народ.

„Прогон Срба у Црној Гори и Хрватској, покушаји дестабилизације Републике Српске, наставак постепеног одузимања наше државности на Косову и Метохији, покушаји да се српски народ прогласи геноцидним, да се лажна држава Косово на силу уведе у УНЕСКО… Све ове изазове смо пребродили уз помоћ нашег верног пријатеља и савезника, Русије“, истакао је председник СНП.

Он је нагласио да нас наредне године сигурно чекају бројна нова искушења, али да ћемо сва та искушења лакше превазићи „ако се будемо држали заједно са нашом православном браћом, и ако као народ будемо храбри и сложни, јер нико не може да сломи Србе ако су сложни и ако уз себе имају моћну Русију“.

„Сада уз себе имамо моћну Русију и председника Владимира Путина. То треба све да нас чини срећним и поносним, јер је то гарант очувања наших најважнијих државних и националних интереса“, истакао је Поповић.

Председник СНП је грађанима пожелео да Божић проведу у здрављу, радости и благостању, окружени онима које воле.

„Желим вам да вам цела година буде таква, јер српски народ је мирољубив и толерантан, никада не улази у сукобе ако није изазван, а и тада улази да брани оно што је сваком народу највећа светиња, своју земљу и своју веру. Нашем народу на Косову и Метохији и свим Србима у окружењу, упућујем речи подршке и охрабрења, и поручујем им да ће Србија заувек бити њихова кућа и огњиште. Нека нам Господ свима донесе мир, радост, веру и наду. Мир Божији, Христос се роди“, поручио је Поповић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*