Поповић: Ђилас је хтео да нас конфронтира са Русијом

0

Драган Ђилас је у време док је био градоначелник Београда „укидањем улица руским генералима“ желео да нас конфронтира са Русијом, а актуелна власт жели најбоље могуће односе са Руском Федерацијом, изјавио је данас председник СНП Ненад Поповић.

Објава о кандидатури Ђиласа за градоначелника Београда за Поповића је потпуно очекивана.

Наводи да ће Ђилас око себе окупити све оне који су против актуелне владе и председника Србије Александра Вучића.

“СНП и ја лично апсолутно подржавамо политику председника Вучића, у влади функционишемо као одличан тим и сигуран сам да је за Београд најбоље да победи на изборима наша коалиција, иста она која је носилац одличне политике на републичком ниову”, каже Поповић за Тањуг.

Он је сигуран да би то било најпросперитетније за Београд.

Подсетио је на Ђиласа и његову политику када је у Београду укидао улице руским генералима и онима који су ослобађали главни град Србије од фашиста 1944. и 1945. године.

Тада је, додаје, дошло до велике могуће конфронтације са Русијом, јер су укинути називи улица по оним људима који су своје животе дали за ослобођење Београда.

“Власт на челу са председником Вучићем и градска власт су вратили све улице и поново имамо у Београду један изванредан амбијент и за привлачење руских туриста и за привлачење руских инвестиција”, истиче Поповић, који је и министар задужен за иновације.

Најважније је, каже, да покажемо наше вековно пријатељство са Русијом.
Поповић сматра да је то важна порука пред посету председника Вучића Русији и његов сусрет са руским председником Владимиром Путином.

“Ми данас у свету имамо заиста највернијег и наоданијег пријатеља у Руској Федерацији. Сигуран сам и надам се да ће грађани Београда оценити то да су једни били за то да нас конфронтирају са Русијом, а наша актуелна власт и председник Вучић желе да имамо најбоље односе и са Русијом, али и са ЕУ, Америком, и нашим пријатељем, Кином”, каже Поповић.

СНП ће, наводи Поповић, подржати сваку одлуку коалиционих партнера, али сматра да је најбоље да на градским изборима у Београду наступе сви заједно, онако као што су наступили на републичким изборима.

“Јер, гаранција за просперитет Београда је иста власт и у Републици и у граду. То доноси, заиста, а и показало се претходних годину дана, изванредан успех и изванредне резулате и за Републику, а и за град Београд”, подвлачи Поповић.

Извор: СНП

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*