ПОПОВИЋ: „Дошао је моменат, када морамо позавти Русију да се укључи у решавање питања Косова!“

1

Najoštrije osuđujem hapšenje direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića koje su izvršili separatisti u Prištini, kao i nasilje koje su počinili prema Srbima, poručio je danas predsednik Srpske narodne partije i ministar u Vladi Srbije Nenad Popović.

 

„Došao je momenat kada moramo da pozovemo Rusiju da se aktivno uključi u proces rešavanja pitanja Kosova. Samo uključivanjem Rusije u dijalog, možemo da osiguramo bezbednost srpskog naroda i zaštitu srpskih interesa na Kosovu. Do tada i do ispunjavanja obaveze formiranja Zajednice srpskih opština, Srbija treba da prekine dijalog sa separatistima“, naveo je Popović.

 

Kako je naveo u nastavku, „Srbija nema iskrenijeg i bližeg saveznika od Rusije, što je pokazao i sinoćni razgovor predsednika Vučića i predsednika Putina“.

 

„Pozivam srpski narod da se ujedini oko državnog rukovodstva i politike odbrane državnog suvereniteta, jer nam je sada najpotrebnije jedinstvo, solidarnost i hrabrost. Za sve Srbe, za predsednika Vučića i za Vladu Republike Srbije, Kosovo je uvek bilo, jeste i biće srce Srbije“, zaključio je Popović, a prenosi SNP.

 

1 КОМЕНТАР

  1. Nisu Rusi glupi , kada bolje znaju ko nam vlada Srbijom od nas samih.
    Znaju gde je Vucis isao na dogovor i probu oko ove predstave. Kod tetke je isao u FR a potom kod ujaka u USA

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*