Поповић: Доста је попуштања, ћутања и толерисања репресије и насиља којима је изложен српски народ у Црној Гори

0

После хапшења Небојше Медојевића и претњи хапшењем другим српским опозиционим лидерима у Црној Гори, Србија коначно мора да реагује на континуирано непријатељско деловање Црне Горе према нашој држави и према српском народу.

Не треба заборавити ни то да је Црна Гора недавно дала подршку лажној држави Косово у покушају да постане члан Интерпола, што је био нови акт непријатељства уперен против државних и националних интереса Србије.

Очигледно је да ова дубоко антисрпска политика црногорског режима нема намеру да се заустави.

Режим Мила Ђукановића признао је лажну државу Косово и гласао је да та криминална творевина буде примљена у УНЕСКО. Тај режим наставља да спроводи идентитетски геноцид на Србима у Црној Гори, протерујући српске писце из читанки, тај режим наставља да прогони Српску православну цркву и њене свештенике, тај режим је послао своје војнике на српско Косово, као део снага НАТО пакта који је бомбардовао Србију и Црну Гору, тај режим је забранио улазак у Црну Гору Матији Бећковићу и другим српским интелектуалцима, тај режим поништава историју и идентитет Црне Горе. Коначно, тај режим данас хапси и прогони политичке неистомишљенике као у најцрњим диктатурама.

Доста је попуштања, ћутања и толерисања репресије и насиља којима је изложен српски народ у Црној Гори.

Србија мора најоштрије да реагује према онима који прогоне српски народ и Цркву у Црној Гори, а који се ни по чему не разликују од шиптарских терориста који управљају привременим органима власти у Приштини.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*