ПОПОВИЋ И ЧЕПУРИН О САРАДЊИ СРБИЈЕ И РУСИЈЕ

0

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић састао се данас са амбасадором Руске Федерације у Србији Александром Чепурином.

Поповић и Чепурин су том приликом изразили задовољство нивоом политичких и економских односа између две земље. Они су оценили да се економски односи Србије и Русије крећу узлазном путањом. „Посебно велики потенцијал за раст у нашим односима имају иновације и технолошки развој“, истакао је Поповић.

 

Он је нагласио да је Русија једна од земаља која је најдаље одмакла у развоју дигиталне економије, а посебно у дигитализацији јавне управе. „Можемо пуно да научимо из искустава Русије о дигитализацији јавне управе“, истакао је Поповић.

Slika 2

Он је нагласио да се недавно срео са челницима Града Москве који су изразили спремност да помогну Београду и другим градовима у Србији у примени иновација и развоју концепта „паметних градова“.

 

На састанку је било речи и о функционисању српско-руског хуманитарног центра у Нишу.

 

Министар Поповић је истакао да је хуманитарни центар у Нишу својим досадашњим деловањем у потпуности оправдао своје постојање. Према његовим речима то је посебно било видљиво током поплава и пожара који су задесили протеклих година Србију. „Сматрам да је потребно учинити све да се омогући даљи несметани рад припадника овог центра. То је пре свега у интересу наше земље и безбедности наших грађана“, закључио је Поповић.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*