POPOVIĆ I ČEPURIN O SARADNJI SRBIJE I RUSIJE

0

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom.

Popović i Čepurin su tom prilikom izrazili zadovoljstvo nivoom političkih i ekonomskih odnosa između dve zemlje. Oni su ocenili da se ekonomski odnosi Srbije i Rusije kreću uzlaznom putanjom. „Posebno veliki potencijal za rast u našim odnosima imaju inovacije i tehnološki razvoj“, istakao je Popović.

 

On je naglasio da je Rusija jedna od zemalja koja je najdalje odmakla u razvoju digitalne ekonomije, a posebno u digitalizaciji javne uprave. „Možemo puno da naučimo iz iskustava Rusije o digitalizaciji javne uprave“, istakao je Popović.

Slika 2

On je naglasio da se nedavno sreo sa čelnicima Grada Moskve koji su izrazili spremnost da pomognu Beogradu i drugim gradovima u Srbiji u primeni inovacija i razvoju koncepta „pametnih gradova“.

 

Na sastanku je bilo reči i o funkcionisanju srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu.

 

Ministar Popović je istakao da je humanitarni centar u Nišu svojim dosadašnjim delovanjem u potpunosti opravdao svoje postojanje. Prema njegovim rečima to je posebno bilo vidljivo tokom poplava i požara koji su zadesili proteklih godina Srbiju. „Smatram da je potrebno učiniti sve da se omogući dalji nesmetani rad pripadnika ovog centra. To je pre svega u interesu naše zemlje i bezbednosti naših građana“, zaključio je Popović.

 

POSTAVI ODGOVOR

*