Поповић и Чепурин: Србија захвална Русији по питању Косова

0

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић састао се са амбасадором Русије у Србији Александром Чепурином и изразио захвалност Русији и председнику Владимиру Путину на принципијелној подршци коју пружа Србији по питању Косова, саопштено је данас из Поповићевог кабинета.

Током недавне посете Москви, састао сам се са високим званичницима Руске Федерације, који си ми пренели јасну поруку да Русија подржава свако решење за Косово које подржава српски народ и које је у складу са Уставом Србије и Резолуцијом 1244, истакао је Поповић.

Он се пре два дана у Москви састао са руским министром попљопривреде Дмитријем Патрушевим са којим је разговарао о повећању извоза српске хране и пољопривредних производа на тржиште Русије.

Поповић и Чепурин су оценили да је најављена посета руског председника Владимира Путина Србији велики подстрек за даље унапређење политичке и економске сарадње између две земље.

Они су изразили уверење да ће ова посета допринети снажнијем повезивању технолошких компанија из Србије и Русије, као и значајнијем привлачењу руских инвестиција у Србију у области иновација и дигиталне економије.

FoNet

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*