Поповић: ИКЕА – иновативна шанса за Србију

0

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић изјавио је данас да је пословање и рад ИКЕА-е у Србији, која је од самог почетка иновативна компанија, шанса за српске фирме, посебно оне у сектору производње намештаја, да у сарадњи са том реномираном светском фирмом понуде своја технолошка решења и да своје производе пласирају и у Европи и свету.

Поповић је након обиласка ИКЕА-е и разговора са руководством рекао да та компанија, која је иновативна од самог свог почетка, доноси нове идеје и у процесу производње, продаје, логистике, нове технологије….

“Све је иновација“, рекао је министар и подвукао да ИКЕА и даље наставља да улаже у иновације и нове технологије, уз оријентацију на клијента, купца, како би крајњи корисник добио изванредан еколошки производ.

ИКЕА, оценио је Поповић, доноси ту нову културу у производњи, пословању и сарадњи и то је велика шанса и за Србију да наше компаније које имају нова технолошка решења и иновације, посебно у индустрији намештаја, своје производе пласирају не само код нас него и у Европи и свету.

Он је нагласио да ИКЕА велику пажњу посвећује родној равноправности и женском предузетништву и у том смислу подвукао да је један од програма Владе Србије велика промоција иновација и иновативног предузетништва, поготово оног где се укључује што више жена, како би у будућности биле апсолутно равноправан учесник у свим тим процесима.

Министар је изнео податак да је његов кабинет ове године издвојио средства у висини од 100 милиона динара за афирмацију женског иновационог предузетништва.

“Влада Србије ове године издвојила је пет пута више средстава за развој иновација и помоћ нашим предузетницима и микро, малим и средњим предузећима да развијају иновативне производе који ће имати потенцијал да буду успешно пласирани на домаћем и глобалном тржишту“, поручио је министар.

Танјуг (Министарство за иновације и технолошки развој/ Милош Перић)

Шведски амбасадор Јан Лундин истакао је да му је драго што чланови српске владе посећују и ИКЕА-у и друга шведска предузећа у Србији.

Како је рекао, ИКЕА јесте иновативна компанија тако да је и посета и разговор министра Поповића са руководством фирме природан след ствари, а што је, оценио је, добро и за наше билатералне односе и изразио наду у будућу сарадњу у сегменту иновација и савремених технологија.

Шведски амбасадор је у том контексту истакао да није случајно што је у Београду развојни центар ИКЕА-е за цео регион и нагласио да то говори о квалитету српских инжењера и стручњака који доприносе даљем развоју компаније.

“Осећам да смо само на почетку што се Србије тиче, овде је огроман потенцијал за развој нових технологија и нових начина рада“, казао је Лундин.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*