Поповић: Иновативно предузетништво шанса за младе

0

Влада Србије ће наставити снажно да подржава иновационо предузетниство и отварање нових иновативних стартапова, јер то представља шансу за нове инвестиције и нова радна места, посебно за младе, рекао је данас министар за иновације и технолоски развој, Ненад Поповић.

Он је истакао да су се је јуче на Самиту земаља Западног Балкана у Трсту премијерка Ана Брнабиц и немачка канцеларка Ангела Меркел сложиле да дигитална економија, иновативна индустрија и јацање стартап заједнице могу бити нова перспектива земаља Бакана, у којој млади виде своју шансу.

„Цео свет, ЕУ, Америка, Русија, усмерили су своје научно-истраживачке потенцијале у развој и примену иновација и високих технологија у свим областима индустрије и привреде“, рекао је Поповић приликом посете Иновационом центру на Факултету организационих наука у Београду где је разговарао са деканом факултета Милијом Сукновићем.

Он је истакао значај сарадње науке и привреде, као и примене напредних ИТ решења у реалном сектору економије, наводећи да је Факултет организационих наука један од лидера у тој области у Србији.

„То се посебно односи на сектор пољопривреде где Србија, уз примену напредних ИТ решења у овој области, може да повећа своју међународну конкурентност“, навео је Поповић.

Декан Факултета организационих наука, Милија Сукновић истакао је чињеницу да овај факултет од 2001. године спроводи програме праксе и да су студенти још током студирања спремни за рад, јер често након пракси остају у компанијама.

„Имамо и обавезан предмет стручне праске, за основне, мастер и докторске студије, а то је на обострано задовољство јер компаније добијају најквалитетнији кадар, док наши студенти добијају запослење“, истакао је Сукновић.

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*