ПОПОВИЋ: КОСОВО ЈЕ СРБИЈА, ДОГОДИНЕ У ПРИЗРЕНУ

0

БЕОГРАД, 17. фебруар 2019. године – Иако су пре једанаест година, уз нескривену подршку појединих западних земаља, шиптарски сепаратисти у Приштини прогласили независност, своју државу нису добили нити ће је икада добити.

Скупштина Србије је такве одлуке сепаратиста поништила и тиме обавезала све власти у Србији да чврсто бране нашу државну територију.

Та лажна држава на тлу Србије постала је, на срамоту својих западних заштитника, легло криминала, трговине наркотицима и људским органима, самовоље ратних злочинаца и насиља над српским становништом.

Управо из тих разлога што је та лажна творевина постала црна рупа криминала и насиља, све већи број земаља преиспитује њено признање или ускраћује своју подршку у међународним организацијама.

Чврста и доследна политика Србије у одбрани свог територијалног интегритета, Устава и Резолуције 1244, даће свој резултат у будућности у виду коначне победе међународног права и правде над насиљем.

Важно је бити мудар, стрпљив, принципијелан, и ослонити се на свој народ и пријатеље као што су Русија и њен председник Владимир Путин, који је током своје посете Београду изрекао снажне речи охрабрења: “заједно смо јачи”.

Само ако будемо сложни, уједињени и чврсти та лажна кула од карата звана “независно Косово“, грађена од НАТО бомбардовања Србије до данас, срушиће се под непоколебљивом вољом српског народа да одбрани своје Косово и своју државну територију.

Мудре речи Валтазара Богишића да “што се грбо роди, вријеме не исправи” никада нису биле оправданије као у случају једнострано проглашене независности лажне државе Косово.

Наш одговор је и после ових једанаест година, од тог срамног и криминалног чина у Приштини, и даље исти – Косово је Србија, догодине у Призрену!

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*