POPOVIĆ: KOSOVO JE SRBIJA, DOGODINE U PRIZRENU

0

BEOGRAD, 17. februar 2019. godine – Iako su pre jedanaest godina, uz neskrivenu podršku pojedinih zapadnih zemalja, šiptarski separatisti u Prištini proglasili nezavisnost, svoju državu nisu dobili niti će je ikada dobiti.

Skupština Srbije je takve odluke separatista poništila i time obavezala sve vlasti u Srbiji da čvrsto brane našu državnu teritoriju.

Ta lažna država na tlu Srbije postala je, na sramotu svojih zapadnih zaštitnika, leglo kriminala, trgovine narkoticima i ljudskim organima, samovolje ratnih zločinaca i nasilja nad srpskim stanovništom.

Upravo iz tih razloga što je ta lažna tvorevina postala crna rupa kriminala i nasilja, sve veći broj zemalja preispituje njeno priznanje ili uskraćuje svoju podršku u međunarodnim organizacijama.

Čvrsta i dosledna politika Srbije u odbrani svog teritorijalnog integriteta, Ustava i Rezolucije 1244, daće svoj rezultat u budućnosti u vidu konačne pobede međunarodnog prava i pravde nad nasiljem.

Važno je biti mudar, strpljiv, principijelan, i osloniti se na svoj narod i prijatelje kao što su Rusija i njen predsednik Vladimir Putin, koji je tokom svoje posete Beogradu izrekao snažne reči ohrabrenja: “zajedno smo jači”.

Samo ako budemo složni, ujedinjeni i čvrsti ta lažna kula od karata zvana “nezavisno Kosovo“, građena od NATO bombardovanja Srbije do danas, srušiće se pod nepokolebljivom voljom srpskog naroda da odbrani svoje Kosovo i svoju državnu teritoriju.

Mudre reči Valtazara Bogišića da “što se grbo rodi, vrijeme ne ispravi” nikada nisu bile opravdanije kao u slučaju jednostrano proglašene nezavisnosti lažne države Kosovo.

Naš odgovor je i posle ovih jedanaest godina, od tog sramnog i kriminalnog čina u Prištini, i dalje isti – Kosovo je Srbija, dogodine u Prizrenu!

POSTAVI ODGOVOR

*