ПОПОВИЋ: КОСОВО НИКАДА НЕЋЕ ПОСТАТИ ЧЛАН УН, СЛОБОДАРСКИ ДУХ СРПСКОГ НАРОДА ЈЕ НЕУНИШТИВ

0Београд, 23. март 2018. године
– Србија има своју јасну и чврсту политику одбране територијалног интегритета и суверенитета и без обзира на све притиске којима су изложени наш народ, председник државе и Влада Србије, никада нећемо признати независност лажне државе Косово нити ћемо се сагласити да таква творевина, створена на злочинима НАТО и терориста из ОВК, постане чланица Уједињених нација.

Пре деветнаест година НАТО пакт је противправно бомбардовао Србију. Убили су хиљаде невиних цивила, а међу њима и нашу децу, разорили градове, болнице, фабрике, мостове и путеве, нанели су Србији десетине милијарди долара материјалне штете. Окупирали су Косово и дозволили убијање и прогон Срба које већ 19 година без казне спроводе шиптарски терористи.

Данас се Србија поново налази на удару НАТО пакта. Новим притисцима, уценама али и отвореним претњама, они који су нас тада бомбардовали, данас желе да понизе Србију и натерају нас да се ми, као жртва агресије, сагласимо са незаконитим отимањем Косова и разбијањем наше земље.

Србија ће снагом и вољом свог народа који подржава политику председника Александра Вучића и Владе Србије наставити да води суверену самосталну политику, да брани независност и националне интересе, да снажно развија сарадњу са пријатељским државама Русијом и Кином.

Србија никада неће дати Косово нити ће постати чланица НАТО пакта, без обзира на све уцене којима смо изложени данас и којима можемо бити изложени у будућности. Свако ко је кроз историју покушао да на тај начин разговара са Србијом и ко је покушавао да је понижава није успео нити ће успети у својим намерама.

Слободарски дух и државотворност српског народа су неуништиви.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*