Поповић: „Мој покрет јача, зато се радујем новим изборима“

0

Национална политика какву води СНП добија све више присталица у целој Европи, а уверен сам и у Србији

Лидер Српске народне партије (СНП) Ненад Поповић каже за Kурир да се радује парламентарним изборима у Србији, али не жели још да открива карте којем ће председничком кандидати дати подршку следеће године.

– Определићемо се према програму, а не према личности. За нас је кључно очување KиМ и Републике Српске, заштита Срба у региону, јачање војне неутралности, развој институционалне сарадње с Русијом.

Виђени сте за место шефа Kанцеларије за сарадњу с Русијом. Докле се стигло с тим плановима, када би требало да буде отворена?

– Очекујем формирање институција за сарадњу с Русијом по моделу оних за сарадњу са ЕУ. То смо обећали грађанима на изборима. Тај модел већ имате у Јапану и Немачкој, где постоје људи и институције које се баве развојем сарадње с Русијом. То је пут за повећање извоза на руско тржиште, а самим тим и веће плате и нова радна места.

Из наше владе саопштили су да су односи с Русијом на највишем нивоу. Kако то оцењујете?

– Политички односи су одлични, а очекујем да из њих проистекне и најбоља економска сарадња. Све што произведемо у Србији може да иде у Русију без царине. Већина страних инвеститора долази само због тога у Србију. То је потенцијал какав нема ниједна земља у Европи.

Да ли би и парламентарни избори требало да буду одржани кад и председнички?

– То зависи од процене премијера ко ће бити кандидат СНС на председничким изборима. Радујем се парламентарним изборима, јер национална политика какву води СНП добија све више присталица у целој Европи, а уверен сам и у Србији.

 
О спољној политици
ТРАМП ЋЕ ОТОПЛИТИ ОДНОСЕ С РУСИЈОМ

Мислите ли да ће Трамп успети да отопли односе између Русије и САД? Шта од њега треба да очекује Србија? – То се неће догодити преко ноћи, али победа Трампа улива наду у нормализацију односа САД и Русије. Србији с Трампом сигурно неће бити лошије него до сада. Да је победила Хилари Kлинтон, она би наставила политику дестабилизације Србије, иза које су стајали њени главни финансијери и највећи криминалци у Европи – Мило Ђукановић и Хашим Тачи.

 

 

 

 

 

 

Курир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*