Поповић најавио подршку развоју ученичких иновативних центара

0

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић обишао је ученички иновативни центар у средњој школи „Свети Ахилије“ у Ариљу, у коме од 2007. године функционишу ученичке компаније у којима ученици стварају иновативне производе и том приликом најавио подршку Владе у наредној години.

Ненад Поповић је истакао да ће Влада Србије уложити средства у осавремењавање ученичких иновативних центара, јер су, како је нагласио, знање и иновације младих оно чиме Србија треба да се поноси.

Министар је истакао да су тренутно мала издвајања за ученички иновативни рад, као и да су Ариљци пример како и у скромним условима могу да се постижу добри резултати и успеси на бројним домаћим и иностраним такмичењима.

„Влада Републике Србије ће у наредном периоду уложити средства у овај и остале иновативне центре младих, како би они, из било ког дела Србије да су, могли да искажу своје могућности и раде у условима који ће бити исти какве имају њихове колеге у земљама у иностранству. Циљ нам је да знање и одлично образовање ученика омогући Србији будући економски раст“, навео је Поповић.

Поповића су ученици упознали са иновативним производима у производњи зачинског биља и системом наводњавања путем СМС порука са мобилног телефона.

„Те иновације и технолошки развој којим се они баве доприносе развоју Ариља и дају шансу да ће у будућности из ове школе из које је већ изашло 35 доктора наука, у будућности се школовати бројни ученици који ће својим иновацијама допринети бољитку целе Србије“, рекао је Поповић.

Током посете Ариљу министар Ненад Поповић разговарао је и са руководством општине.

 

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*