Поповић: Највероватније ћу бити председнички кандидат ДСС-а

Функционер Демократске странке Србије Александар Поповић изјавио је да ће он највероватније бити кандидат те странке за председника Србије, а да ће његов концепт бити војна и политичка неутралност.

0

Александар Поповић је навео да је данас Србија „колонија“ и да у такву Србију не верује.

„Србија је данас земља у којој уз српску заставу, на свим састанцима људи из Владе Републике Србије, стоји и застава са жутим звездицама. Мене је срамота што уз заставу за коју су генерације Срба, пре нас и бољи од нас, проливале крв и бранили животом, на свим састанцима у Влади Србије, стоји застава са жутим звездицама. То је срамота. Постиђен сам“, рекао је функционер Демократске странке Србије агенцији Бета.

Наводи да ће се у програму, који ће објавити онда када буду били расписани избори, бавити тиме како „реално обновити српску државу“, која је, према његовим речима, данас колонија којом „господаре бриселски комесари“ и да Србија треба да се држи даље од Европске уније како би сачувала своју слободу.

„Србија је данас земља у којој министарка правде, коју су бирали посланици у српској скупштини, коју су бирали грађани Србије, каже да мора да мења Кривични закон зато што је то наредила ЕУ. У којој министар финансија, иначе одличан стручњак, каже ‘ето, српски посланици имају само два дана да размотре буџет’ зато што је ММФ-у требало нешто више времена. У Србији данас отпуштају куваре зато што су се успротивили да се Немцима у Скадарлији свира ‘Лили Марлен'“, оценио је Поповић.

Истиче да ДСС жели да Србија буде слободна, чак и ако њен парламент и влада греше.

„Али то ће бити наше српске грешке“, рекао је функционер Демократске странке Србије у разговору за агенцију Бета.

Као пример због којег Србија не би требало да тежи чланству у ЕУ, Поповић је навео продају Железаре Смедерево Кинезима.

„Да је Србија чланица ЕУ, она би морала да води и спољну и економску политику уније и не би могли Кинези да дођу у Железару. ЕУ и сад прави довољно проблема Железари и људима који раде у њој. Да је Србија чланица ЕУ, не дао бог, не би Кинеза било у Смедереву и људи не би радили, не би имали плате или би имали неке минималце“, објаснио је Поповић.

Истиче да је војна неутралност јасан концепт, за који се залаже „добар део српске политичке сцене“ и да се показало да је НАТО „спреман да жртвује свакога у случају неког сукоба, а не да га брани“.

„Оно што видимо данас доласком НАТО трупа на руске границе заправо показује да је НАТО потпуно спреман да жртвује мале народе. И Естонију и Летонију и Литванију у неком наводном будућем сукобу, који, наравно, може да се деси, а и не мора“, рекао је функционер Демократске странке Србије и додао да је то порука и оним људима у Србији који су присталице уласка Србије у НАТО.

БЕТА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*