Поповић: НОВА ЗГРАДА ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКОГ ФАКУЛТЕТА ДО 2023. ГОДИНЕ

0

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић посетио је данас Електротехнички факултет у Београду (ЕТФ) и том приликом изразио уверење да ће до 2023. године овај факултет добити нову зграду, како би студенти у најмодернијим условима могли да развијају своје научне и иновационе потенцијале.

Он је истакао да инжењери, који се образују управо на овом месту, представљају моторну снагу развоја спрске економије засноване на иновацијама и дигитализацији.

Инжењери електротехнике су најтраженији у земљи, а само у развојном центру „Мајкрософта“ у Београду, више од половине запослених, управо су дипломци ЕТФ-а. Зато ће Влада Србије учинити све да реши проблем неадекватног простора у ком студенти ЕТФ-а сада раде. Надам се да ћемо за пет година, када будемо обележавали 150 година школе инжењерства у Србији, имати нове зграде и нови кампус за младе инжењере који ће сутра радити  у најбољим лабораторијама и компанијама, не само у Србији, него и на универзитетима у целом свету“, рекао је Поповић.

Како каже, то ће бити наставак пројеката којима је Влада Србије јасно показала своју опредељеност да будућност Србије гради на иновацијама и дигитализацији.

У Новом Саду се гради нови Иновациони и научно технолошки парк који ће бити при Факултету техничких наука и то је инвестиција од преко 20 милиона евра. У Нишу се гради нови Научно технолошки  парк, један од најасвременијих у Југоисточној Европи, а важан пројекат је и лабораторијска ламела за Електронски факултет. То је такође инвестиција од близу 20 милиона евра. Гради се и нова зграда ФОН-а, што је инвестиција од 5 милиона евра“, истакао је Поповић.

Он је закључио да би изградња нове зграде Електротехничког факултета значајно допринела развоју научне и иновационе инфраструктуре у Србији.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*