ПОПОВИЋ О СРЕТЕЊУ: ЧУВАМО НАШЕ КОСОВО, РЕПУБЛИКУ СРПСКУ И СРПСКИ НАРОД У РЕГИОНУ

0

Сретење је један од најважнијих дана за српски народ. На Сретење су, почев од Карађорђа и његових јуначких устаника, утврђене идеје водиље наше државне и националне политике.

Слободна и независна Србија, уређена као модерна европска и демократска држава, која штити и окупља читав српски народ, била је циљ свих генерација Срба од устанка у Орашцу до данас.

Свака генерација је нешто придодала овом циљу да би Србија била слободнија и независнија, модернија и уређенија, а српски народ заштићенији и снажнији.

И ми данас, које надахњују ове сретењске идеје, желимо да сачувамо слободну Србију и њену самосталну и независну политику, сарађујући са свима, али водећи рачуна искључиво о својим државним интерсима.

Градимо државу по највишим европским стандардима уставности и демократије какве су достигле земље чланице ЕУ, јер је то у најбољем интересу нашега народа, али се због чланства у тој организацији нећемо одрећи нашега Косова и наших најближих пријатеља, као што је Русија.

Чувамо и штитимо Републику Српску и српски народ у региону да више никада не буде жртва злочина или прогона. И као најважнији задатак, наслеђујући велике сретењске идеје, имамо обавезу да сачувамо Косово као неотуђиви део Србије.

Желим свим грађанима да честитам Сретење, Дан државности Србије у нади да ћемо остати достојни великих идеја наших предака који су нам оставили слободну и независну Србију.

Живела Србија!

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*