Поповић: Оканимо се лажног заједништва у којем се недоклани Срби проглашавају за џелате

5

Опстанак Републике Српске је гаранција да се страдања Срба на овим просторима више никада неће поновити. Зато је сигурна будућност Републике Српске услов да нам се не понови страдална прошлост
ПОШТУЈМО своје жртве због будућности наше деце, јер ако не говоримо о нашим жртвама, ризикујемо да нам се понове страдања. Сећања на ужасне злочине над Србима у Братунцу и околним селима, који су углавном чињени на православне, хришћанске празнике, морају постати део не само нашег колективног памћења, већ и сећања читаве Европе, зато што су управо на овом подручју чињени злочини џихадиста који су сада претња читавом свету, рекао је лидер Српске народне партије Ненад Поповић, после полагања венца на Спомен крст на градском гробљу у Братунцу, током обележавања годишњице великог страдања подрињских Срба у околини Сребренице и Братунца на Петровдан 1992. године.

– Морамо да учимо нашу децу да су Срби народ над којим је у 20. веку извршен вишеструки геноцид, јер само тако можемо да се заштитимо од нових страдања. Опстанак Републике Српске је гаранција да се страдања Срба на овим просторима више никада неће поновити. Зато је сигурна будућност Републике Српске услов да нам се не понови страдална прошлост – нагласио је Поповић, истакавши да су покушаји укидања српске државе западно од Дрине, намера да Срби остану без институционалне заштите, чиме би постали лака мета нових злочина.

Поповић је рекао да Република Србија и српски народ то никада неће дозволити, јер нас жртве подрињских Срба опомињу да будемо јединствени, одлучни и бескомпромисни у одбрани националних интереса.

Он је поручио да Србија треба да учи од Израела како се одаје пошта својим жртвама и како оне никада не смеју да буду заборављене.

Поповић је подсетио да Израел учи своју децу од рођења да су народ који је преживео холокауст.

– Зато су Израелци тако хомогени као народ, јер учећи децу њиховој историји, они од детињства чувају безбедност своје нације, не дозвољавајући да им се догоди да поново буду жртве геноцида – нагласио је председник СНП.

– Над Србима и Јеврејима је током Другог светског рата почињен геноцид, али Срби почетком деведесетих година прошлог века, за разлику од наших пријатеља Јевреја, нису научили лекцију из историје. Невине жртве над чијим сенима се клањам, опомињу читав наш народ да се коначно окане заблуда о лажном заједништву у којем се недоклани Срби поново проглашавају за џелате, док су они прави џелати, остали некажњени – рекао је Поповић.

– На велики хришћански празник Петровдан, када су почињени злочини над православним Србима, није се веровало да је овде покренута спирала тероризма, против кога се данас бори читав свет -закључио је Поповић.

Комеморативном скупу у Братунцу присуствовали су и председник Републике Српске Милорад Додик, званичници Републике Српске и Србије, као и бројна удружења и потомци страдалих Срба.

Српска народна партија

5 КОМЕНТАРА

  1. Prozivani smo toliko puta da smo genocidan narod ali se na kraju ispostavilo da je u stvari nas narod pretrpeo toliki genocid. I ako mi zaboravimo i prestane da se pominje i pokazuje, na kraju cemo zaista biti etiketirani i oznaceni kao varvarski narod koji nista ne zna sem da ubija.
    DA SE NE ZABORAVI!

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*