Поповић пети потпредседник?

0

ВЕЋ од средине септембра могло би да дође до промена у Влади Србије, и увођења нових чланова и ресора. Како сазнају “Новости”, Ненад Поповић, лидер Српске народне партије (СНП), која је у коалицији са напредњацима, могао би да уђе у Немањину као нови потпредседник.

Он би, према незваничним информацијама, требало да буде задужен за економске односе са Москвом, односно да се бави унапређивањем привредне сарадње са земљама са којима Србија има бесцарински режим, а међу којима предњачи Русија. Спекулисало се да би Поповић могао да води Канцеларију за сарадњу са Москвом, која би била основана при Влади, али је извесније да ће он у Немањину ући као пети потпредседник, поред Ививце Дачића, Зоране Михајловић, Небојше Стефановића и Расима Љајића.

Један од новитета у Влади требало би да да буде и Министарство за ЕУ, са Јадранком Јоксимовић на челу, која је сада за европске интеграције задужена као министар без портфеља.

У плану је успостављање још једне канцеларије, за екологију, вероватно са социјалистом Гораном Триваном на челу. Као могуће кадровско решење помиње се и Иван Чабради, лидер Зелене странке, који је био једини посланик опозиције у Скупштини Србије који је гласао за избор Владе.

Вечерње Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*