Поповић: Подршка јерусалимског патријарха у очувању Косова

0

Јерусалимски патријарх Теофил пружио је пуну подршку српском народу и цркви уз поруку да је „Косово увек било и биће српско“, рекао је министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.

Током сусрета са поглаваром Јерусалимске православне цркве, министар Поповић је истакао да Србија никада неће признати Косово, нити ће дозволити да постане члан Уједињених нација.

Патријарх Теофил пренео је своју подршку Србији, пре свега у очувању КиМ, оценивши да је црква гарант очувања српског народа на Косову.

Такође, истакао је одличне односе Јерусалимске патријаршије и Српске православне цркве.

Јерусалимски патријарх је навео да је на Косову створен идентитет и култура српског народа, његова државност, као и СПЦ, због чега „Србија никад не сме да преда Косово“.

Српски министар за иновације и технолошки развој боравио је у Јерусалиму, где је учествовао на Међународној конференцији о науци и технологији „Thinking out of the box“, заједно са министрима више од 25 земаља.

Осим сусрета са Патријархом јерусалимским Теофилом, Поповић се у Израелу састао са министром науке и технологије те земље Офиром Акунисом, као и министром пољопривреде Уријем Ариелом.

 танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*