Поповић: Прекинути дијалог у Бриселу до проглашења нове америчке администрације

0

Позивам Владу Републике Србије да прекине дијалог Београда и Приштине у Бриселу и да одбаци примену Бриселског споразума на територији јужне српске покрајине све док не буде успостављена нова америчка администрација на челу са Доналдом Трампом.

Званични Београд треба да одбаци нове споразуме које нам нуде Брисел и Приштина, те да одустане од примене постојећих споразума, као што је недавно потписани Споразум о телекомуникацијама, јер ови споразуми наносе штету српским државним и националним интересима и неповратно угрожавају територијални интегритет и суверенитет Републике Србије на Косову и Метохији.

Уверен сам да ће се после 20. јануара, када ће бити инаугурисан нови председник САД Доналд Трамп, однос САД према Србији променити и зато Влада не треба да жури са испуњавањем обећања које је дала појединим политичарима из бриселске и вашингтонске администрације чије су позиције и утицај данас маргинални после пораза Хилари Клинтон на председничким изборима у САД.

Србија треба да замрзне своје учешће у преговорима у Бриселу и да тиме пошаље поруку шиптарским терористима и читавој међународној заједници да ће своју државну и националну политику по питању Косова и Метохије убудуће водити у оквирима међународног права и Резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација.

На тај начин Влада Србије би демонстрирала пуно и правовремено разумевање политичких процеса који се одвијају у Европи и свету, а који неминовно воде ка распаду неодрживих политичко-војних савеза ЕУ и НАТО и повратку изворној политици Европе суверених нација која постаје све заступљенија у свим водећим европским државама.

СНП

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*