ПОПОВИЋ: ПРЕКИНУТИ СВЕ ПРЕГОВОРЕ АКО НЕ ПОНИШТЕ ОДЛУКЕ О ТАКОЗВАНОЈ ВОЈСЦИ КОСОВА

0

БЕОГРАД, 20. октобар 2018 – Након последњих одлука сепаратистичке Скупштине у Приштини којима је, противно Резолуцији 1244, започет процес формирања такозване Војске Косова, Србија треба да захтева од западних спонзора лажне државе Косово – да натерају своје штићенике да хитно ставе ван снаге такву одлуку, јер ће у супротном Србија прекинути све даље преговоре са сепаратистима на Косову.

Ова одлука такозване косовске Скупштине је последњи ексер у сандук Бриселских споразума који се воде под окриљем Европске уније. После оваквих корака Приштине, Србија треба да преиспита даље спровођење договора који су донети у оквиру Бриселских споразума, јер је сада јасно да су ти договори ништавни пред силом терориста из Приштине и њихових западних заштитника.

Као озбиљна и одговорна држава морамо јасно да ставимо до знања свима да је кап прелила чашу, да нећемо допустити даља понижења и да ћемо предузети све мере да бисмо заштитили наше државне и националне интересе.

Јасно је да Србија у овом тренутку мора још снажније и чвршће да сарађује са нашим савезником Русијом по питању Косова, како би се у наредном периоду спречило укидање УНМИК и формирање такозване Војске Косова, као и да би се обезбедило поштовање Резолуције 1244 и сачувала безбедност Срба у јужној српској покрајини.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*