Поповић: Пријатељи из Русије одушевљени што је Вучић први честитао Путину

0

Министар без портфеља каже додао да ће Влада у Русији сигурно претрпети промене јер је Путин, како каже, познат по томе што прави непредвидиве кораке, али да је тешко говорити о персоналним решењима

Министар без портфеља задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић каже да је убедљива победа Владимира Путина потврда да руски народ жели јаког председника, јаку, суверену државу, јаку економију.

„Ово је невиђен резултат. Људи који добро познају политику су изненађени. Руски народ је гласао суверенистрички, желе јаког председника, не трпе притиске са Запада, не желе да им нико чита лекције. То је оно што је Путин створио у претходном мандату“, рекао је Поповић за ТВ Прва.

Он је додао да ће Влада у Русији сигурно претрпети промене јер је Путин, како каже, познат по томе што прави непредвидиве кораке, али да је тешко говорити о персоналним решењима.

„Сигурно ће бити две кључне стрвари: још веће јачање економије – сви аспекти везани за живот и стандард грађана, а пре свега социјална и здравствена подршка, демографска политика, брига о младима и јачање одбрамбене моћи. Руска одбрамбена моћ је данас на врхунцу“, појаснио је он.

Упитан какав ће однос бити према Србији Поповић је рекао да су Русија и председник Путин и до сада подржавали Србију и да ће наставити да је подржавају.

„Мислим да је то важно јер је жеља појединих земаља са запада да се формира војска Косова. Председник Путин то неће дозволити. Поштоваће резолуцију 1244“; рекао је Поповић и нагласио да су његови пријатељи из Русије одушевљени што је прва честитка Путину за победу на изборима стигла од председника Вучића и Србије.

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*