Поповић: Проверити порекло имовине и моје и Вука Јеремића

0

Министар без портфеља задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић позвао је данас све надлежне органе да испитају порекло његове имовине, али и да провере порекло имовине председника Народне странке Вука Јеремића

Министар без портфеља задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић позвао је данас све надлежне органе да испитају порекло његове имовине, али и да провере порекло имовине председника Народне странке Вука Јеремића, за којег тврди да је купио стан од милион евра док је био министар у Влади Србије.

На питање да поједини представници опозиционих странака, пре свега Народне странке траже да се провери порекло имовине Поповића, он за РТС каже да подржава тај предлог Народне странке, али је позвао и њих и државне органе да провере порекло имовине председника те странке, „који је као министар са 30 и нешто година купио стан од милион евра у најлепшем делу Београда“.

Поповић је позвао и да се провери како је Јеремић успео да, како наводи, финансира своју председничку кампању са седам милиона евра.

„Мислим да ће се наћи много интересантних момената и било би врло интересантно да сви истражни ограни, почну од мене, али провере и Вука Јеремића“, рекао је Поповић.

Министар је нагласио да се залаже за транспаретност свих политичара.

„Закон о пореклу имовине је врло важан закон. И ја кажем да почнемо од мене, а онда од Јеремића, и мислим да ћемо тим процесом кренути у врло правилном смеру“, рекао је Поповић и изразио подршку Закону о пореклу имовине како би се испитало власништво сваког политичара.

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*