Popović: Proveriti poreklo imovine i moje i Vuka Jeremića

0

Ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović pozvao je danas sve nadležne organe da ispitaju poreklo njegove imovine, ali i da provere poreklo imovine predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića

Ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović pozvao je danas sve nadležne organe da ispitaju poreklo njegove imovine, ali i da provere poreklo imovine predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića, za kojeg tvrdi da je kupio stan od milion evra dok je bio ministar u Vladi Srbije.

Na pitanje da pojedini predstavnici opozicionih stranaka, pre svega Narodne stranke traže da se proveri poreklo imovine Popovića, on za RTS kaže da podržava taj predlog Narodne stranke, ali je pozvao i njih i državne organe da provere poreklo imovine predsednika te stranke, „koji je kao ministar sa 30 i nešto godina kupio stan od milion evra u najlepšem delu Beograda“.

Popović je pozvao i da se proveri kako je Jeremić uspeo da, kako navodi, finansira svoju predsedničku kampanju sa sedam miliona evra.

„Mislim da će se naći mnogo interesantnih momenata i bilo bi vrlo interesantno da svi istražni ograni, počnu od mene, ali provere i Vuka Jeremića“, rekao je Popović.

Ministar je naglasio da se zalaže za transparetnost svih političara.

„Zakon o poreklu imovine je vrlo važan zakon. I ja kažem da počnemo od mene, a onda od Jeremića, i mislim da ćemo tim procesom krenuti u vrlo pravilnom smeru“, rekao je Popović i izrazio podršku Zakonu o poreklu imovine kako bi se ispitalo vlasništvo svakog političara.

 

Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

*