Поповић: Република Српска на референдуму гласа за живот у слободи

0

Председник Српске народне партије Ненад Поповић позвао је данас све грађане Републике Српске и све становнике Србије који имају право гласа у Републици Српској да сутра у што већем броју на референдум и да гласају да 9. јануар остане Дан државности РС.

– Гласањем „за“, српски народ неће само потврдити рођендан своје домовине западно од Дрине, већ ће и гласати за жžивот у слободи и миру, чиме ће се заšштитити суверенитет Републике Српске на основама Дејтонског споразума – изјавио је Поповић.

Према његовим речима, сви који буду гласали на референдуму нека знају да имају снажžну подршšку целокупног српског народа, „али и велике и моћне Русије и Владимира Путина, који подржžава Републику Српску и њено демократско право да сама одлучује о својој судбини“.

– Упозоравам да било какав покушšај спречавања референдума можžе изазвати несагледиве последице по мир у региону и зато позивам све политичке чиниоце, а нарочито међународну заједницу, да се придржžава међународног права и тиме допринесе очувању политичке стабилности и безбедности у региону – рекао је Поповић.

 

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*