Поповић: Русија се укључује у дијалог!

0

Министар за иновације и технолошки развој и лидер СНП Ненад Поповић честитао је данас руском амбасадору Александру Чепурину Дан Русије и поручио да је српски народ охрабрен спремношћу Русије да се укључи у дијалог о решавању питања Kосова и Метохије.

Поповић је истакао да би укључивање Русије у дијалог о KиМ био гарант очувања територијалног интегритета и суверенитета Србије.

– Русија је данас економски и војно најмоћнија у својој новијој историји. Председник Путин је до сада више пута показао да је највећи пријатељ и заштитник српског народа – поручио је Поповић у писаној изјави.

Он је нагласио да се Србија налази под великим притиском западних земаља да легализује противправну сецесију своје јужне покрајине.

– На Србију се врше огромни притисци да дозволи да лажна дрзава Kосово постане члан УН, као и да са том лажном државом буде потписан правно обавезујући документ. Српски народ то никада неће дозволити – навео је Поповић.

Додао је да је српски народ захвалан Русији на принципијелној подршци у одбрани српских националних интереса на Kосову и у Републици Српској.

– Тај осећај пријатељства и подршке је узајаман. Србија никада неће увести санкције Русији и никада неће постати члан НАТО пакта. Наше две земље биле су једна уз другу у најтежим тренуцима у прошлости, бићемо заједно и у будућности – закључио је Поповић.

Руски амбасадор у Србији Александар Чепурин истакао је данас у ауторском тексту у „Политици“ да је могуће „дубље“ укључивање Русије у решавање косовског проблема, да ће Русија подржати одлуку коју Србија и српски народ сматрају прихватљивом, те да је за Русију полазна тачка у решавању питања Kосова Резолуција 1244.

 

pink

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*