Поповић са кинеском делегацијом: Припремамо реализацију Индустријског парка код Пупиновог моста

4

 

 Министар за иновације и технолошки развој и председник Владине Радне групе за изградњу Српско-кинеског индустријског парка у Београду, Ненад Поповић, састао се данас са кинеским амбасадором Ли Манчангом и представницима кинеске државне компаније China Road and Bridge Corporation (CRBC).

Popovic, Mancang, 1

Према протоколу који су у мају 2017. године потписали Влада Републике Србије и компанија China Road and Bridge Corporation (CRBC), планирано је да српска и кинеска страна заједно учествују у припреми и реализацији пројекта изградње Индустријског парка код Пупиновог моста у Београду.

Студија изводљивости за изградњу Парка прогнозира да ће реализација овог пројекта довести до привлачења преко хиљаду високотехнолошких и иновативних компанија у овај Парк, као и да ће допринети отварању неколико десетина хиљада директних и индиректиних радних места у Србији.

Према Студији изводљивости планирано је да се Српско-кинески индустријски парк простире на површини од 318 хектара.

Popovic, Mancang, 3

Иницијатива за изградњу овог Парка потекла је од стране председника Републике Србије Александра Вучића и кинеског премијера Ли Кећијанга у чијем је присуству у новембру 2015. године потписан иницијални Меморандум о разумевању између Владе Републике Србије и кинеске државне компаније China Road and Bridge Corporation (CRBC) о реализацији овог пројекта“, рекао је Поповић.

4 КОМЕНТАРА

  1. Industrijski park u tom delu Beograda je genijalna ideja, Borca je deo grada koji se razvija brzo a pogotovo taj deo oko Pupina sam most i put su odlicno povezani sa auto putem. Koliko ovaj projekat moze da zaustavi odlazak mladih iz Srbije!!!!

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*