ПОПОВИЋ СА РУСКИМ МИНИСТРОМ КУЗЊЕЦОВИМ: ЖЕЛИМО БЛИЖУ САРАДЊУ СРБИЈЕ И СЕВЕРНОГ КАВКАЗА

0

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић састао се данас са министром за Северни Кавказ у Влади Руске Федерације Левом Кузњецовим и са њим разговарао о сарадњи Србије и седам региона Северног Кавказа у области иновација и технолошког развоја.

Поповић је оценио да постоји велики потенцијал за сарадњу у развоју иновација у подручју пољопривреде, медицине, грађевинарства, туризма.

„Територија Северног Кавказа је један од региона где ће бити спроведена највећа улагања у Русији у следећих неколико година. Србија жели ближу сарадњу са овом територијом на свим нивоима, јер је то шанса да повећамо наш извоз и обезбедимо нова радна места“, поручио је Поповић.

Он је посебно истакао значај сарадње српских и руских научника и истраживача, као и иновационих стартап компанија из региона Северног Кавказа.

„Желимо чвршћу сарадњу наших технолошких и ИТ компанија које су носиоци будућег економског развоја заснованог на иновацијама и дигитализацији“, навео је Поповић.

Он је изразио захвалност руском министру Кузњецову на принципијелној подршци коју Русија пружа у очувању територијалног интегритета и суверенитета Србије по питању Косова.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*