Поповић са секретаром Генералног савета Јединствене Русије Турчаком

0

БЕОГРАД, 08. мај 2018 – Српска народна партија и Јединствена Русија наставиће да раде на изградњи најбољих  политичких, економских, војних и свеукупних односа Србије и Русије у будућности, закључено је на састанку министра за иновације и технолошки развој и лидера Српске народне партије Ненада Поповића и секретара Генералног савета Јединствене Русије и заменика председника Савета Федерације Руске Федерације Андреја Турчака.

„Избор Владимира Путина, којем је народ Русије поверио нови шестогодишњи председнички мандат, улива нову снагу и наду српском народу, да ће наши кључни државни и национални интереси по питању Косова и Републике Српске бити заштићени“, -рекао је Поповић.

Он је пренео захвалност српског народа председнику Путину, руском државном руководству, као и владајућој Јединственој Русији за подршку у очувању територијалног интегритета и суверенитета Србије.

„Желимо да јачамо сарадњу са Јединственом Русијом кроз свакодневну размену идеја и знања између наших партијских активиста, функционера и народних посланика, зарад бољег живота грађана и оснаживању свеобухватних односа између наше две земље“, – истакао је Поповић.

Турчак је навео да је Јединствена Русија спремна да стави на располагање знање и искуство својих активиста и функционера српским партнерима. Он је навео да ће Јединствена Русија наставити да развија сарадњу са Српском народном партијом у оквирима раније потписаних међупартијских споразума.

Српска народна партија и Јединствена Русија имају потписана два споразума о међупартијској сарадњи.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*