Popović sa sekretarom Generalnog saveta Jedinstvene Rusije Turčakom

0

BEOGRAD, 08. maj 2018 – Srpska narodna partija i Jedinstvena Rusija nastaviće da rade na izgradnji najboljih  političkih, ekonomskih, vojnih i sveukupnih odnosa Srbije i Rusije u budućnosti, zaključeno je na sastanku ministra za inovacije i tehnološki razvoj i lidera Srpske narodne partije Nenada Popovića i sekretara Generalnog saveta Jedinstvene Rusije i zamenika predsednika Saveta Federacije Ruske Federacije Andreja Turčaka.

„Izbor Vladimira Putina, kojem je narod Rusije poverio novi šestogodišnji predsednički mandat, uliva novu snagu i nadu srpskom narodu, da će naši ključni državni i nacionalni interesi po pitanju Kosova i Republike Srpske biti zaštićeni“, -rekao je Popović.

On je preneo zahvalnost srpskog naroda predsedniku Putinu, ruskom državnom rukovodstvu, kao i vladajućoj Jedinstvenoj Rusiji za podršku u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

„Želimo da jačamo saradnju sa Jedinstvenom Rusijom kroz svakodnevnu razmenu ideja i znanja između naših partijskih aktivista, funkcionera i narodnih poslanika, zarad boljeg života građana i osnaživanju sveobuhvatnih odnosa između naše dve zemlje“, – istakao je Popović.

Turčak je naveo da je Jedinstvena Rusija spremna da stavi na raspolaganje znanje i iskustvo svojih aktivista i funkcionera srpskim partnerima. On je naveo da će Jedinstvena Rusija nastaviti da razvija saradnju sa Srpskom narodnom partijom u okvirima ranije potpisanih međupartijskih sporazuma.

Srpska narodna partija i Jedinstvena Rusija imaju potpisana dva sporazuma o međupartijskoj saradnji.

POSTAVI ODGOVOR

*