Поповић: Сад NATO не може на Дрину без сагласности наше браће из Српске

0

СРПСКА НАРОДНА ПАРТИЈА СНАЖНО ПОДРЖАЛА ВОЈНУ НЕУТРАЛНОСТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

СНАЖНО подржавам одлуку Народне скупштине Републике Српске о проглашењу војне неутралности и заштити Уставног поретка Републике Српске.

Ова одлука је од огромног значаја за читав српски народ јер без сагласности наше браће преко Дрине неће бити могуће да НАТО пакт дође на наше западне границе, а више од милион Срба се нађе у војном савезу који је бомбардовао српски народ у Републици Српској и Србији.

Осим тога, више неће бити могуће кршење Дејтонског споразума и одузимање надлежности и територије Републици Српској као што је покушано у прошлости од стране појединих западних земаља.

Под руководством председника Милорада Додика Република Српска је политички и економски ојачала и зато може да води самосталну политику у интересу свих њених грађана, усклађену са главним правцима политике Србије, а посебно када је у питању политика одбране.

Важно је зато да на сваком месту и на сваки начин Србија и Српска бране наше заједничке националне интересе подржавајући једна другу и чувајући увек своју слободу и самосталност.

Одлука о проглашењу војне неутралности Републике Српске допринеће учвршћивању мира и стабилности у региону Балкана, као и постизању неопходне равнотеже у односу на агресивну експанзију НАТО пакта у земљама у нашем окружењу.

(изјава Ненада Поповића, председника Српске народне партије)

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*