Поповић се захвалио амбасадору Шпаније за непризнавања Косова!

0

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић састао се са амбасадором Шпаније Мигелом Феуертесом Суарезом и том приликом изразио захвалност на принципијелној подршци коју Шпанија пружа очувању територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије по питању Косова. 

Посебно бих изразио захвалност за став Шпаније који је пре неколико дана изнет у документу представљеном европској јавности, а у којем је јасно истакнуто да Шпанија не признаје лажну државу Косово“, нагласио је министар Поповић.

Недељу дана пре усвајања Стратегије проширења ЕУ на земље Западног Балкана, Шпанија је довела у питање стратегију и цео процес проширења оштрим супротстављањем укључивању Косова у било који процес који оставља утисак да се Косово третира као држава.

Србија у Шпанији има искреног пријатеља који ће подржати сваку одлуку Србије по питању Косова, јер Шпанија пре свега поштује територијални интегритет Србије. Такође, Шпанија у Србији види великог пријатеља, јер је од Србије увек добијала безусловну подршку за сва питања која су за нас важна“, рекао је амбасадор Суарез.

Министар Поповић и амбасадор Суарез разговарали су и о унапређењу билатералне сарадње две земље, посебно у области иновација. Двојица саговорника договорила су се да у будућности активно раде на размени знања и искустава и успостављању сарадње у области иновација, ИТ и технолошког развоја.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*