Поповић српским фирмама: Дођите у Русију, привилеговани сте!

0

Привредник и лидер СНП Ненад Поповић, чији АБС Електро већ 23 године послује у Русији, позвао је данас српске предузетнике да се опробају у пословању на руском тржишту, јер постоје богати делови земље у којима је потенцијал за посао велики, а тржиште је традиционално веома пријатељско за српске фирме.

– Грађани Србије су ретко привилеговани у Русији. Прво, не требају им визе што је велика предност, а друго не требају им ни посебне радне дозволе. Имају све привилегије за почетак бизниса, а мислим и да је однос према грађанима Србије потпуно пријатан и коректан. Труде се да помогну, где год могу – рекао је Поповић маргинама Међународног економског форума СПИЕФ 2017 у Санкт Петербургу.

Његово искуство је такво да је у Русију дошао пре 25 година, а свој АБС Електро је основао пре 23 године.

Он објашњава да су све највеће светске и европске фирме у Москви и Санкт Петербургу, али да их је све мање, и ту је шанса за предузимљиве који желе свој бизнис да започну на огромном тржишту какво је Русија.

– Предлажем свакоме ко се бави бизнисом да се опроба овде. Не мора одмах у Москву и Санкт Петербург. У Москви можете да нађете српске производе али, како кренете даље по земљи, њих тамо нема, па чак је мање и српских грађевинаца. Свима бих препоручио када долазе да се управо на те делове земље оријентишу. Нису мање богати, а много је лакше да се ту започне бизнис, наићи ће на добар пријем и конкуренција ће бити мања – поручио је он.

Према његовим речима, у тим областима је потребна српска роба а потребне су и услуге, било у грађевини, индустрији прехране…

– „А кад сте већ започели бизнис у једном региону, отварају се врата и свих других, јер тада имате препоруке и референце за даљи рад – указао је Поповић.

 

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*