Поповић: Тачи нас неће застрашити

0

Председник СНП и министар у Влади Србије Ненад Поповић сматра да претње „терористе и злочинца“ Хашима Тачија упућене Србији са херојских Кошара представљају „још једну потврду да Србија мора да јача своју Војску, полицију и друге снаге безбедности“.

„Од неиспуњавања обавеза из Бриселског споразума, хапшења директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића, упада терористичких снага РОСУ на север Косова и насиља које су спроводили над Србима па до јучерашњих претњи, јасан је континуитет сепаратистичких намера да испровоцирају рат са српским народом“, оценио је Поповић у изјави за јавност.

Он, међутим, поручује да нас то неће застрашити и неће утицати на нашу решеност да сачувамо наше Косово.

„Ми смо озбиљна и одговорна држава и народ и знамо да ове провокације шиптарских сепаратиста нису без подршке оних који су их довели на власт“, указао је Поповић.

Поручио је како каже, „том трговцу људским органима и злочинцу“ Хашиму Тачију да не искушава стрпљење Срба и да се не узда превише у своје менторе и лобисте плаћене новцем стеченим криминалом.

„Србија јако добро зна и колико Албанаца живи на Косову и колика је њихова војна снага. А она је у најмању руку смешна“, оценио је Поповић.

Поповић, такође, тражи од „ментора лажне државе Косово да обуздају своје штићенике у Приштини“ и оцењује да Србија неће допустити било какав напад на север Косова нити Србе у нашој јужној покрајини без адекватног и моменталног одговора који, како сматра, не треба да буде „само реторички“.

Поповић је навео „да нико више никада неће спроводити насиље над Србима на Косову“.

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*