Поповић: Треба упутити протест Француској због заставе “Косова”

0

Најоштрије осуђујем одлуку Француске да поводом обележавања века од завршетка Првог светског рата у Цркви Нотр Дам у Паризу истакне заставу лажне државе Косово, поручио је министар Ненад Поповић

Најоштрије осуђујем одлуку Француске да поводом обележавања века од завршетка Првог светског рата у Цркви Нотр Дам у Паризу истакне заставу лажне државе Косово, поручио је данас министар за иновације и технолоски развој и председник Српске народне партије Ненад Поповић.

Поповић наводи да је то чин уперен против државности и суверенитета Србије, која је поднела највећи терет Првог светског рата сразмерно броју становника, и која је једна од земаља победница у овом рату.

„За нас Косово никада неће бити независна држава и то морамо на сваком месту и у свакој прилици да истичемо“ нагласио је Поповић.

Истиче да се залаже за најбољу економску и привредну сарадњу са Француском, али сматра да Србија у овом случају мора принципијелно да реагује и заштити своје националне и државне интересе као што би, подвлачи, то урадила и сама Француска да се налази у истој ситуацији.

„Истовремено, залагање за поштовање међународног права по питању Косова, није само борба Србије, већ и борба њених пријатеља и савезника, попут Русије, Кине и других, који са правом, ако Србија буде прећутала овај чин, могу да се запитају зашто би они штитиле српске интересе више него што то чинимо ми сами“ указао је.

Стога Поповић сматра да је потребно уложити најоштрији протест француској Влади и „јасно ставити до знања и Француској и свим другим земљама да је овакав чин неприхватљив за нашу државу и да ћемо сваки пут реаговати када су угрожени међународно право и интереси Републике Србије“.

Novosti

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*