POPOVIĆ: Vlada mora da prekine dijalog u Briselu i zaustavi otimačinu srpske imovine n KiM

0

 

 

 

Beograd, 17. mart 2017. godine – Na današnji dan, kada se svi sećamo stradanja našeg naroda na Kosovu i Metohiji u pogromu koji se dogodio pre trinaest godina, upozoravam da svi oni međunarodni faktori koji su podržali lažnu nezavisnost naše južne pokrajine nastavljaju sa ucenama i pritiscima na Srbiju.

Kao što su i tada ćutali dok je srpski narod bio proterivan sa svojih ognjišta a njegove kuće i svetinje paljene, tako i danas ćute na besramnu otimačinu imovine države Srbije koju separatisti u Prištini pokušavaju da sprovedu.

Vlada Republike Srbije mora da zauzme odlučnu poziciju da neće pristati na proterivanje srpske države sa Kosova i Metohije i zato je potrebno, pored poništavanja svih odluka čiji je cilj otimanje naše imovine, staviti van snage i sve odluke koje su donete na osnovu takozvanog „briselskog sporazuma“ a te pregovore, koji nam nisu ništa dobro doneli, konačno prekinuti.

Zato pozivam Vladu da se, s obzirom na to da je briselski sporazum propao, definiše nova politika prema našoj južnoj pokrajini kako bismo na Kosovu i Metohiji zaštitili naše građane, imovinu i državu.

SPN

POSTAVI ODGOVOR

*