Поповићев народни посланик једини представник званичне Србије на референдуму у Српској

0

Једини представник званичне Србије на референдуму, посланик Српске народне партије Огњен Пантовић, пружио је снажну подршку референдуму који је данас одржан у Републици Српској:

„Српска народна партија најснажније подржава спровођење референдума у Републици Српској. Свима који данас излазе на гласање желим да поручим да читав српски народ, заједно са нашим савезником Русијом и председником Владимиром Путином, подржава напоре Републике Српске да одбрани своју самосталност и суверенитет загарантоване Дејтонским споразумом. Желео сам народу у Бањалуци да лично упутим речи подршке и да их охрабрим да гласањем на референдуму остваре своје право да живе у миру и слободи и да сами одлучују о својој судбини. Мој отац се борио у рату да бисмо данас имали нашу Републику Српску. Kао дечак сам преживео све страхоте рата. Зато сам изузетно поносан што народ у Србији даје снажну и неподељену подршку референдуму у Републици Српској. Та подршка значи да жртве свих бораца који су погинули у рату нису биле узалудне, већ да су оне препознате као залог и темељ нове српске државе на западној обали Дрине, коју данас славимо као нашу Републику Српску. Kао политичари имамо одговорност према свим жртвама, и према читавом српском народу, да сачувамо и оснажимо оно што су нам ти пожртвовани и неустрашиви људи оставили у залог. Очекујем да данашње референдумско изјашњавање протекне у миру и демократској атмосфери и да на крају сви заједно славимо 9. јануар као Дан државности Републике Српске“, рекао је Пантовић.

dodik-i-pantovic_1000x0Огњен Пантовић за РТРС је истакао да свет није више униполаран и да Србија увек може да рачуна на подршку Русије.

О претњама упућеним Републици Српској уочи одржавања референдума посланик СНП-а Пантовић је рекао да  су званичници из Сарајева ударали једно време у ратничке бубњеве, али када су видели да је српски народ са обе стране Дрине јединствен, и да има подршку велике и моћне Русије и Владимира Путина, ти ратнички бубњеви су утихнули.

 

Извор: АЛО, СНП, РТРС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*