ПОРФИРИЈЕ БЕСАН Митрополит: Јеремићу, бриши ме из твоје кампање!

0

Будући кандидат на председничким изборима Вук Јеремић злоупотребио је у политичке сврхе присуство митрополита загребачко-љубљанског Порфирија на верском скупу у Требињу.

Тим поводом митрополит Порфирије затражио је од Јеремића да неизоставно уклони фотографије и делове видеа из предизборно промотивних материјала у којима се појављује његово преосвештенство.

Митрополит Порфирије је у саопштењу објављеном на сајту Митрополије навео да се фотографије и видео материјал, на којима је забележен његов сусрет са Јеремићем на теолошком скупу у Требињу, а који је видео на друственим мрежама, тенденциозно користи у различитим формама у Јеремићевој председничкој кампањи.

„Имам обавезу да обавестим јавност да нисам ми претпоставио да би моје учешће на том верском скупу, на који сам позван као гост, могло бити (зло)употребљено у сврху политичке промоције, у било чијој председничкој или било каквој другој кампањи“, навео је митрополит.

Напомиње да од њега није тражена сагласност за такав поступак, а и да је тражена не би, каже, била добијена.
Сматра да је у најмању руку некоректно што је његово присуство на верском скупу искоришћено на овај начин.

„Улога свештеног лица јесте да спаја, а не да раздваја. Нисам се ни раније јавно опредељивао за политичке личности или странке, а немам намеру да то чиним ни у будуће. Чиним све да моја дела, како у Србији тако и у Хрватској и у Словенији, буду заснована на јеванђелским начелима и усмерена искључиво ка општем добру сваког човека, без обзира на политичко или идеолошко опредељење“, навео је митрополит Порфирије.

Стога, каже, моли Јеремића и његове сараднике да фотографије и секвенце у којима се појављује одмах и неизоставно уклоне из својих предизборних промотивних материјала.

 

 

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*