Породице жртава: Злодела не смеју остати некажњена

0

Срамна одлука Апелационог суда у Колмару показала је, по ко зна који пут, да правде за српске жртве на КиМ нема – једногласна је оцена породица жртава и политичких представника Срба са Космета

СРАМНА одлука Апелационог суда у Колмару показала је, по ко зна који пут, да правде за српске жртве на КиМ нема. Тиме је из земље, која се сматра европском колевком поштовања људских права, послата нецивилизацијска порука да је дозвољено вршење масовних и бруталних злочина над Србима, каквих је на стотине починио Рамуш Харадинај.

Ово се, поводом одлуке суда у Француској да ослободи Харадинаја, наводи у саопштењу Координације српских удружења породица несталих, убијених и погинулих. Они истичу да не пристају на успостављање праксе у међународним судовима по којој правда није универзално право, већ је у служби политике.

Координација позива власти Србије да предузму све могуће правне, дипломатске и политичке кораке како би се ратни злочинац Харадинај привео правди.

Заменик косовског премијера Бранимир Стојановић поручио је да следи наставак политичке борбе за истину:

– Поједини политичари би од Срба на КиМ желели да створе таоце и неког ког ће користити да спроводе насиље и да тим насиљем уцењују, како српску државу, тако и међународну заједницу.

Вечерње новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*