Порошенко тражи притисак на Русију ради увођења мировњака у Донбас

0

За размештање мировне мисије Уједињених нација у Донбасу у пуним размерама потребно је добро притиснути Русију, изјавио је председник Украјине Петро Порошенко на маргинама Минхенске конференције о безбедности, а преноси телевизијски канал „112 Украјина“.

 

 

Према његовим речима, таква мировна мисија омогуц́иц́е да се територија народних република Доњецка и Луганска врати под украјински суверенитет.

Порошенко сматра да је неопходно да се што пре размотри ово питање. Он је навео да сарадници мисије УН не треба да имају улогу обезбеђења на линији разграничења.

Порошенко је претходно оптужио Русију да „дестабилизује ситуацију у Европи“ и да покрец́е глобални хибридни рат. Он је затражио да се руска застава забрани у целом свету.

У Државној думи Русије Порошенкове изјаве су окарактерисане као недостојне лидера европске државе.

„На срец́у за нас и на велику жалост за Порошенка, та жеља се никада нец́е остварити… Хајде онда да широм света качимо бандеровске заставе које тако радују украјинско руководство“, рекао је први заменик шефа Kомитета за међународне послове Савета Федерације Владимир Џабаров, преноси Спутњик.

 

Спутник

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*