Посланик Марко Парезановић из редова СНС-а поручио Бошку Обрадовићу из Двери да ће пронаћи начин да га се реше!

0

Највећи инцидент се десио када је народни посланик СНС Марко Парезановић физички запретио народном посланику и председнику Српског покрета Двери Бошку Обрадовићу речима: „Наћи ћемо ми начина да те се решимоˮ. Упркос томе што се већ пет година налази на власти, СНС још увек није научила да има опозицију и да постоје политичке опције са другачијим мишљењем од њиховог.

СНС посебно боли када опозиција критикује Александра Вучића и на све начине покушава да заустави и спречи сваки прави опозициони говор, како на републичком тако и на локалном парламентарном нивоу. Врхунац овог антидемократског понашања СНС данас се десио на седници скупштине града Чачка. Председник скупштине Игор Трифуновић најпре је увео тастер којим искључује микрофон одборницима опозиције када му се не свиђа њихово обраћање, а посебно када критички говоре о власти СНС и Александру Вучићу. У те сврхе увео је и стари комунистички тоталитарни облик владавине познат као вербални деликт и свако опозиционо помињање Вучића или СНС кажњавао са опоменом. Тако је са опоменама данас казнио преко 10 опозиционих одборника Двери, а као врхунац свега тројици одборника Двери одузео реч и искључио их са седнице скупштине. Ово је први пут у историји чачанске скупштине да је опозицији забрањено да говори и да су три одборника опозиције искључена са седнице. Кап која је прелила чашу била је када је Игор Трифуновић, који је истовремено и повереник СНС за Чачак, Двери назвао фашистима и није желео да се извини због тога. Ово је посебно увредило одборнике Двери јер су Срби антифашистички народ, а Двери су антифашистички политички покрет. Нико од наших предака никада није био на страни фашиста већ управо у борби против фашизма због које смо толико пута и страдали као народ од разних фашистичких злочинаца.

Седница скупштине града Чачка је и прекинута када председник скупштине није желео да се извини Дверима и повуче одузимање речи тројици одборника Двери. Тада се десио и највећи инцидент када је народни посланик СНС Марко Парезановић физички запретио народном посланику и председнику Српског покрета Двери Бошку Обрадовићу речима: „Наћи ћемо ми начина да те се решимоˮ. Ово можемо разумети једино као претњу физичком ликвидацијом и позивамо надлежне државне органе да испитају Марка Парезановића и открију какве су му намере после ове претње.

Пут којим је кренула СНС у Чачку, као и читавој Србији, није добар. Они морају да схвате да имају озбиљну опозицију, посебно у Чачку где је за Двери гласало 25% Чачана. Увођење вербалног деликта, спречавање опозиције да говори и искључивање одборника опозиције није решење. СНС је на власти и мора научити да буде подложна критици и оспоравању од стране опозиције. Ако то напредњаци не могу да поднесу – нека поднесу оставке и повуку се са власти.

Сајт Двери

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*