Посланик радикала који је агитовао за Вучића вратио мандат! Осуо паљбу по Радети!

Посланик из Житорађе Марко Миленковић, кога је лидер радикала јавно оптужио да је агитовао за Вучића, поднео је оставку на функцију у Скупштини Србије: СРС не цени рад и резултате, већ само Вјеричине полтроне

0

НАРОДНИ посланик и председник Окружног одбора СРС у Житорађи Марко Миленковић, у којег је Војислав Шешељ упро прстом да је издајник, поднео је јуче оставку на функцију у Скупштини Србије. Тиме се, практично, мандат враћа странци.

– Не желим више да будем члан СРС, ни члан њиховог клуба, нити да седим у Скупштини са њима, јер не вреднују и не цене рад и резултате, већ искључиво Вјеричине полтроне и улизице – навео је Миленковић у образложењу оставке.

Шешељев изборни дебакл најбоље се види управо у Житорађи, где су радикали прошле године освојили 17 одсто гласова, а сада само два одсто (240 гласова).

Лидер радикала је потом окривио Миленковића да је преварио чланове и симпатизере радикала:

– Миленковић је људима причао да сам са Вучићем направио договор да ја будем председник Владе и да зато сви треба да гласају за кандидата СНС. И народ је у то поверовао.

Шешељ је више пута изјавио да су одређени функционери СРС, међу њима и функционер из Житорађе, и чланови бирачких одбора поткупљени и да за то прикупљају доказе. Миленковић је после тога и суспендован са функције у странци.

Иначе, као први радикал у Житорађи Миленковић је са својих осам одборника у октобру 2016. пришао локалној власти, коју чине још СНС, СПС и СДП.

Вечерње Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*